N36 = MONO rijden - N36= Skip to main content

N36 = MONO rijden

N36 = MONO rijden!

Milan is 18 jaar en zit bijna dagelijks achter het stuur. Vanwege zijn werk als maaltijdbezorger komt hij op veel verschillende plekken. Hij gaat graag goed voorbereid op weg.

Telefoon in autorijstand
‘’Voordat ik op pad ga voor mijn werk, stel ik het adres in via de navigatie-app op mijn telefoon. De telefoon zet ik vervolgens in de houder van de auto. Op mijn telefoon heb ik de functie autorijden automatisch ingeschakeld. Hierdoor herkent mijn telefoon dat ik aan het autorijden ben en springt dan automatisch op ‘Niet storen’. Zo krijg ik tijdens het rijden geen telefoontjes of meldingen van apps.’’

Niet zo belangrijk
‘’Ik denk dat veel mensen niet genoeg beseffen hoe gevaarlijk het is om op je telefoon te kijken als je aan het rijden bent. In die paar seconden dat je bent afgeleid, kan er al heel snel iets misgaan. Het is helemaal niet belangrijk om steeds met je telefoon bezig te zijn. Nieuwtjes en berichten kunnen vaak best even wachten. Als je een aanrijding krijgt en er vallen gewonden, is dat vele malen erger. Dat wil je echt niet!’’

Hoe rijd jij MONO?
Milan rijdt MONO met behulp van de autorijstand op zijn telefoon. Heb je deze functie niet? Dan zijn er nog een heleboel andere manieren op MONO te rijden! Kies welke het beste bij jou past:

  1. Zet voor vertrek je telefoon op stil, in de vliegtuigmodus of op ‘niet storen’
  2. Leg je telefoon uit het zicht, bijvoorbeeld in je tas of in het dashboardkastje
  3. Installeer een app die automatisch binnenkomende meldingen en telefoontjes blokkeert of beantwoordt
  4. Stel voordat je vertrekt de navigatie in
  5. Parkeer je auto op een veilige plek als je echt even moet bellen of appen

Heb jij ook tips voor veilig rijden over de N36? Of wil je jouw ervaringen met de N36 delen? Neem dan contact op via het contactformulier.