Tips van rijschoolhouder Barry - N36= Skip to main content

Tips van rijschoolhouder Barry

Tips over veilig en relaxed rijden op de N36

Rijden op de N36 kan soms best lastig zijn. Rijschoolhouder Barry geeft tips over hoe je relaxed en veilig over de N36 rijdt. Lees en doe mee!  
 
Afstand houden  
Afstand houden is heel belangrijk om ongelukken te voorkomen. Het grote voordeel van afstand houden is ook: als er iets gebeurt, bijvoorbeeld iemand wil invoegen, dan is daar ook voldoende ruimte voor. Dan hoeft niet iedereen te remmen, krijg je een rustiger verkeersbeeld en bevorder je de doorstroming.’  
 
2-seconden regel 
Het makkelijkste hulpmiddel om voldoende afstand te houden is de 2-seconden regelOp het moment dat je voorganger een willekeurig punt passeert (bijvoorbeeld een hectometerpaaltje of boom) tel je rustig tot 2 (zeg hardop: 21, 22). Als je pas daarna hetzelfde punt bereikt, houd je voldoende afstand. 
 
2 reflectorpaaltjes 
Je kunt ook de afstand tot je voorganger in meters bepalen met de rekensom: Snelheid gedeeld door 2 + 10%Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je bij 100 km/u minimaal 55 meter afstand moet houden. Dat is bijna net zoveel als de afstand tussen twee reflectorpaaltjes die langs de kant van de weg staan. Als je minimaal die afstand aanhoudt op de N36, zit je dus goed.  
 
Mono rijden met een app
 
Een van de belangrijkste dingen tijdens het autorijden is gewoon opletten en zorgen dat je niet afgeleid raakt. Mobieltjes zijn een belangrijke oorzaak van afleiding in het verkeer. Tegenwoordig kun je apps downloaden die automatisch je berichten beantwoorden als je aan het rijden bent. Maar je kan ook met jezelf de afspraak maken om je telefoon op stil of vliegtuigstand te zetten voordat je gaat rijden.  
 
Geef elkaar de ruimte bij het invoegen 
De invoeger moet zijn snelheid aanpassen aan het overige verkeer en het juiste plekje zoeken tussen de andere auto’s. Als het een keer spannend wordt, geef elkaar dan de ruimte. Als je ziet dat iemand in wil voegen, blijf niet stug doorrijden, maar ga ook niet remmen. Galleen op tijd een beetje van het gas af. Dan lost het zich vanzelf vaak wel op.  
 
BonustipHeanig an!
 
Rijd je achter een vrachtwagen? Relax! Je bent echt niet sneller thuis als je er heel dicht achter gaat rijden. Zorg dat je 70 tot 80 meter afstand houdt, zet de auto op cruise control, zoek een leuke radiozender op en hobbel rustig naar huis! 
 
Heb jij nog een tip om veilig en relaxed over de N36 te rijden? Deel ‘m met ons via het contactformulier.

 

Bekijk de video van Barry