N36 = de weg naar mijn familie en vrienden - N36= Skip to main content

N36 = de weg naar mijn familie en vrienden

N36 = de weg naar mijn familie en vrienden

Irma rijdt regelmatig over de N36 om haar familie en vrienden in Drenthe te bezoeken. Ook rijdt ze af en toe een stukje over de weg als ze voor haar werk op pad moet. Ze vertelt over haar ervaringen met de N36 en hoe zij ervoor zorgt dat iedereen veilig thuiskomt. 

Hardlopen met een koelkast op je rug 
De N36 is een drukke weg met veel auto’s en langzame vrachtwagens. Ik heb ooit een vrachtwagen gezien met de spreuk: Probeer maar eens hard te lopen met een koelkast op uw rug. Daar denk ik vaak aan. Die langzame vrachtwagens kunnen er ook niks aan doen. Chauffeurs willen wel doorrijden, maar dat kan gewoon niet. Het zijn wel onze helden!’

Rekening houden met elkaar 
Ik ben niet een hele rustige rijder, maar wel van het afstand houden. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met anderen. Niet iedereen heeft evenveel ervaring op de weg. Als ik zie dat iemand in wil voegen, probeer ik altijd contact te krijgen. Als er voor de invoeger achter mij geen plek is, laat ik het gas even los. En als er voor mij geen plek is geef ik een dotje gas.
 
Geen afleiding in de auto 
Ik weet van mezelf dat ik snel ben afgeleid. Gelukkig heb ik de luxe dat ik in de auto alles met knopjes op het stuur kan bedienen. Maar als ik gebeld word, houd ik het altijd kort. Ik probeer me tijdens het autorijden echt te concentreren op de weg. Ik kan er bijvoorbeeld ook niet tegen als ik met veel mensen in de auto zit en er hele gesprekken worden gevoerd. Dan heb ik liever dat iemand anders rijdt.  
 
Tot slot heeft Irma nog een advies voor haar medeweggebruikers: ‘Probeer op tijd te vertrekken, zo ga je meer ontspannen de weg op. En hou rekening met elkaar. Uiteindelijk wil iedereen veilig thuiskomen!